SanelaKovacevicNelly

Kada je knjiga „Muškarac u šaci“ bila tek na početku svoga nastajanja, nisam ni slutila da će sama tematika potaknuti toliki interes javnosti. Ideja je začeta na uspješnom rješavanju ljubavnih problema mojeg šireg kruga prijateljica, no priča je otišla mnogo dalje. Ne bi li zapravo svaka žena željela znati tajne ljubavne sreće – neovisno o tome da li se nalazi u vezi ili želi osvojiti muškarca u kojeg je zaljubljena?  Naravno da bi.

U današnje vrijeme sve veći broj žena i muškaraca sve teže uspostavlja komunikaciju s potencijalnim partnerom. Zašto je potraga za ljubavlju postala tako složen i često dugotrajan proces te kako olakšati i pojednostaviti razumijevanje među spolovima? Koje su tajne uspješne komunikacije i može li se u ljubavi postići ono što želite samo ako znate kako? Imam dobru vijest: MOŽE!

Poznajem brojne iznimno pametne, sposobne i uspješne žene koje naprosto nemaju sreće u ljubavi. Reći ću vam odmah – nije razlog ni u dobi žene čije bi iskustvo u odnosu na godine garantiralo uspjeh u ljubavnim vodama. Ne, i kada su u pitanju muškarci. Naime, mnoge žene, bez obzira na dob, ma koliko god bile pametne i uspješne u drugim područjima, još uvijek ne razumiju kako stvari funkcioniraju kada su muškarci u pitanju. Drugim riječima, godine ne donose nužno i potrebnu mudrost u ljubavi i muško-ženskim odnosima. I još se uvijek pitamo zašto je tomu tako. Ne brinite, niste jedine – kada govorimo o muško-ženskim odnosima i ljubavnim vezama, većina žena razbija glavu s istim pitanjima koja ih naprosto izluđuju. Dakle, ova knjiga je namijenjena svim punoljetnim djevojkama kao i ženama svih generacija jer za učenje nikada nije kasno.

Vjerujem da su se mnoge od vas puno puta suočile sa situacijom u kojoj ne mogu naći objašnjenje za ponašanje „svog muškarca“ (bilo da je u pitanju muškarac s kojim ste u vezi ili onaj koji u vašim očima ima potencijal za vezu). Sve bi bilo zapravo vrlo jednostavno da je muškarac od početka zainteresiran ili nezainteresiran te da nema iznenadno neobjašnjivih promjena u njegovom ponašanju. Činjenica da možete potaknuti interes naizgled nezainteresiranog muškarca je svakako ohrabrujuća, no što kada zainteresiran muškarac odjednom postane nezainteresiran?  Onaj isti muškarac koji je do jučer spretno lovio svaku mrvicu pažnje koju ste mu bacili. Što se ovdje, dovraga, zbiva? Nemogućnost pronicanja u mušku osobnost postaje sve češća pojava te otvara siguran put do sve češćih i češćih ljubavnih razočarenja. Kada biste barem na trenutak dobili sveobuhvatan uvid u muški um i saznali zašto je dotični gospodin ne javlja ili koji je razlog naglom zaokretu u njegovu odnosu prema vama? Kada biste barem znale ZAŠTO, a onda i KAKO novonastalu situaciju preusmjeriti u vlastitu korist?

U knjizi „Muškarac u šaci“ dajem odgovore na pitanja koje ste oduvijek željele znati, otkrivam tajne uspješne komunikacije i nevjerojatno moćne taktike koje će vam pomoći ostvariti ono što želite. Kako bih se upustila u pisanje ove knjige, osim dugog procesa istraživanja različite literature na ovu temu, bilo je potrebno odvojiti i brojne sate za intervjuiranje i razgovore s muškarcima i ženama koji su sudjelovali u ovom istraživanju i podijelili sa mnom svoja iskustva. Ovom prilikom zahvaljujem se svim sudionicima istraživanja kao i svojim prijateljicama koje su me svakodnevno obasipale ljubavnim pitanjima i razno raznim dilemama što me potaknulo napisati ovaj zabavni priručnik, pokloniti „jedinstvenu ulaznicu u muški um“ i time poboljšati ljubavni život velikom broju žena.

 

Sanela Kovačević Nelly